Cvijet soli s tartufima

95,00 kn

Proizvodi Solane Nin rađeni su ručno. Stvaraju se s ljubavlju. Raznovrsni su i dinamični. Čvrstog karaktera. Ukusni i specifični.

Cvijet soli s istarskim crnim tartufom obogaćuje svako jelo specifičnim okusom i iznimnom aromom tartufa. Predlaže se u punjenjima, njime se obogaćuju fine paštete, odličan je s nekim vrstama ribe i s crvenim mesom. Izvrsno se slaže u kombinaciji s teletinom, piletinom, ribom, jajima, tjesteninom, rižom i sirevima.

 

1 na zalihi

Opis

Što je to cvijet soli?

Cvijet soli je bogata mineralna mješavina s profiliranim fizikalno-kemijskim karakteristikama čiji esencijalni mikronutrijenti sudjeluju u gotovo svim metaboličkim funkcijama organizma što joj daje široki spektar djelovanja. Cvijet soli je izvorna morska sol vrhunske kvalitete što omogućava optimalnu apsorpciju i iskoristivost njenih minerala u čovjekovom organizmu.

Gdje “raste” ovaj Ninski cvijet soli?

U Solani Nin sol se proizvodi s ljubavlju, tradicionalno i u suživotu s prirodom već 1500 godina. Generacijama polja ninskih soli daju najbolje od sunca, Jadranskog mora i bure s Velebita. Ninski je cvijet soli ekološka sol, brana ljudskom rukom, potpuno prirodna i biodinamična. Povoljna za svakodnevnu upotrebu u nutritivnom i zdravstvenom smislu.

Kakav je to – ninski cvijet soli?

Ninski cvijet soli je sol u svojem izvornom obliku. Obična ninska sol se taloži na dno bazena, a cvijet soli kao fini kristal ostaje na površini sjedinjen s morem. Nježno se ubire ljudskom rukom i drvenim mikronskim sitima poput latica cvijeća. Ninski cvijet soli je produkt metabolizma algi i specifičnim mikroorganizama. U svom sastavu uključuje 80 različitih esencijalnih minerala.

Ninski cvijet soli je “kavijar soli”, proizvod iznimne kvalitete i specifičnog gurmanskog okusa, ručno brana sol s prirodnim jodom morskih algi bez umjetnih aditiva. Ne koristi se u procesu kuhanja, nego na kraju kao završni dodir.

Moglo bi vam se još svidjeti…