Umjetnost na paprenjaku

160,00 kn

Paprenjaci – umjetnička remek-djela

BITE ART su jedinstveni umjetnički keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić, kao dio autorskog projekta “Edible art”, s ciljem promocije Hrvatske jednim dojmljivim proizvodom.

To su tradicionalni keksi uzdignuti na novu razinu – obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela i transformirani u interaktivni suvenir koji angažira osjetila i dira u srce.

Proizvod koji umjetnost nudi svima koji su dovoljno hrabri da zagrizu.

Kolekcije BITE ART predstavljaju odabrane hrvatske umjetnike mlađe generacije kao što su Ana Kolega te remek djela naših čuvenih slikara Ivana Rabuzina, Ivana Večenaja i Vlahe Bukovca.

Obriši

Opis

Paprenjaci – umjetnička remek-djela

Ana Kolega poziva na putovanje u Dalmaciju iz nekih prošlih vremena: u sjećanje koje pršti bojama, nakrcano slikama veselih brodića, mornara u prugastim majicama, strpljivih nevjesta i oproštajnih poljubaca koji se udjeljuju na sve strane. Njeni slikopisi podsjećaju na stare melodrame – ništa čudno za okorjelu romantičarku i pasioniranu plesačicu tanga kao što je Ana.

Ivan Večenaj – je svojim krhkim uljima na staklu slavio jednostavnu idilu seoskog života. Na pejzažima s prikazima pitomih sela i melankolično maglovitih obala rijeke često vizualno dominira zmajoliki pijetao: životinja iz narodne predaje Prekodravlja i umjetnički zaštitni znak Večenaja, jednog od glavnih protagonista hrvatske naive.

Ivan Rabuzin sve je samo ne – naivac; njegovi pejzaži koji se šire platnom kao vatromet, snažni no istovremeno tako nježnih tonaliteta, uvijek nas uspijevaju ponovo iznenaditi beskonačnim varijacijama jednog te istog motiva. Tek istinski majstor, a to je razlog njegove obljubljenosti kod Japanaca, mogao je stvarati djela tako varljivo jednostavna, a istovremeno tako složena!

Vlaho Bukovac – tek usputni pogled na njegova platna i čudesno smo prenešeni u drugo vrijeme, druge prostore: čujemo dječje glasove i šuštanje svile, osjećamo mirise starinskog parfema, zrelog voća i divljih ruža, i gotovo zažmirimo pred zasljepljujućim sjajem vedrog sunčanog dana…baš zbog toga mnogi ga smatraju najvećim hrvatskim slikarem u povijesti.

Dodatne informacije

Paprenjak - remek-djelo

Kolekcija 4 paprenjaka – Ana Kolega, Kolekcija 4 paprenjaka – Ivan Rabuzin, Kolekcija 4 paprenjaka – Ivan Večenaj, Kolekcija 4 paprenjaka – Vlaho Bukovac

Moglo bi vam se još svidjeti…

Tradicionalni hrvatski paprenjaci
20,00 kn75,00 kn