Tradicionalni hrvatski paprenjaci

20,00 kn75,00 kn

Obriši

Opis

Paprenjak – tradicionalni hrvatski kolač

Paprenjaci su autohtoni hrvatski kolači, a dobili su ime po papru koji je u prošlosti bio iznimno skup i rijedak. Osim što su izvrsna poslastica, danas su jedan od turističkih suvenira.

Poznati hrvatski pisac August Šenoa u svome djelu Zlatarovo zlato iz 1871. spominje Magdine paprenjake:

– Prišivak paprenjarka nadjenuše joj zato: u svem gradu ne bijaše ni velikaške ni građanske žene koja bi umijela mijesiti paprenjake kao što Magda. Stoga je bilo i svetkom i petkom jagme za njezinimi paprenjaci i sam varoški sudac Ivan Blažeković znao je kadšto ostaviti lijep dinar u njezinoj kasi…

Odaberite svoj najdraži paprenjak

U ponudi imamo čak 10 varijacija paprenjaka, ovisno o pakiranju i okusu bilo da ste više ljubitelj tradicionalnijeg okusa ili obogaćenog dodacima poput čokolade, rogača, lavande…

Možete birati između sljedećih varijanti:

Paprenjak SUVENIR – najreprezentativniji proizvod koji predstavlja paprenjak kao tradicionalni kolač, koji pakiranjem podsjeća na paketić „za put“ (popudbina), obogaćen je Pričom o Paprenjaku koja se nalazi na privjesnici. Paprenjak – suvenir zapečaćen je voskom i zavezan likom te dočekuje i ispraća dragog gosta!

Paprenjak s pričom (17 g) – ovaj pojedinačno zapakirani paprenjak teži približno 17 grama, zaštićen je polipropilenskim omotom te omotan u ovitak specifičnog dizajna. Kroz otvor na ovitku vidljiv je uzorak reljefa, a ovitak je povezan likom. Priča o Paprenjaku ispričana je na stražnjoj strani ovitka.

Paprenjak original (200 g) – zapakirani su u polipropilensku vrećicu s ovitkom na kojem su upisani naziv proizvoda, sastav, težina i oznaka kvalitete proizvoda. Ovo pakiranje idealno je ako volite paprenjake i želite ih samo za sebe.

Paprenjak LUX (200 g) – luksuzno pakirani u dizajniranu natronsku ambalažu, obogaćenu Pričom o Paprenjaku, s praktičnim načinom zatvaranja i vezanja jamstvenikom te s trobojnim sigurnosnim koncem. Ovo pakiranje poklonite sebi ili onima koje volite.

Paprenjak “Svaki je svoj” (200 g) – naše najluksuznije izdanje koje u potpunosti prenosi duh proizvoda – viševjekovnu narodnu predaju o spravljanju kolača i obogaćivanju blagdanske trpeze s kolačem Paprenjakom koji svojim reljefnim motivima priča priču o životu, istrajnosti i vrijednostima koje nadilaze pojedinačni ljudski vijek. Idealan je poklon za voljenu osobu, prijatelja, poslovnog partnera…

Paprenjaci raznih okusa (150 g) – pakiranje tanjih, prhkih kolačića, za paprokusce, idealni uz čaj, kavu, čašu vina, dobar razgovor ili knjigu. Odaberite ORIGINAL koji je ražen po originalnoj recepturi Paprenjaka, INTEGRAL koji je rađen od integralnog brašna ili s okusom ČOKOLADE, ROGAČA i LAVANDE.

Proizvodnja paprenjaka – video

Dodatne informacije

Odabir paprenjaka

Paprenjak "Svaki je svoj" (200 g), Paprenjak čokolada (150 g), Paprenjak integral (150 g), Paprenjak lavanda (150 g), Paprenjak LUX (200 g), Paprenjak original (150 g), Paprenjak original (200 g), Paprenjak rogač (150 g), Paprenjak s pričom (17 g), Paprenjak suvenir "putni"

Moglo bi vam se još svidjeti…