Istarska rakija od imele

45,00 kn190,00 kn

Tradicija u boci  

Biska je domaći naziv za imelu (Viscum album) čija su ljekovita svojstva poznata od davnina. Tradicionalno se priprema u Istri, a originalni je recept star oko dvije tisuće godina i potječe iz doba Kelta. Taj je recept pronađen zapisan na glagoljici, te se od tada biska priprema na svoj izvorni način od komovice, imele i triju vrsta trava. Nije loše, zar ne? 🙂

Obriši

Opis

Tko je to – Aura?

Tvrtka ‘Aura proizvodi’ bavi se proizvodnjom ekskluzivnih tradicionalnih proizvoda kao što su rakije i džemovi te ostali autohtoni proizvodi od samoniklog ljekovitog bilja te divljeg voća ubranog u ekološki čistom okolišu na obroncima Ćićarije daleko od cesta i naseljenih mjesta.

Hmm… Biska?

Biska je domaća rakija koja se priprema od komovice, imele i triju vrsta trava. Tradicionalno se priprema u Istri, a originalni je recept star oko dvije tisuće godina i potječe iz doba Kelta. Taj je recept pronađen zapisan na glagoljici, te se od tada biska priprema na svoj izvorni način.

Lišće i cvijet imele se najprije suše na suncu da bi se dobio koncentrat, zatim se on miješa s domaćom rakijom. Biska je domaći naziv za imelu (Viscum album) čija su ljekovita svojstva poznata od davnina. Od keltskih Druida, Grka i Rimljana pa do danas, imela je vrlo cijenjena.

Dodatne informacije

AURA Biska

AURA Biska classic 0,1 l, AURA Biska classic 0,2 l, AURA Biska classic 0,5 l, AURA Biska classic 0,7 l, AURA Biska pljoska 0,2 l (napunjena)

Moglo bi vam se još svidjeti…

Rakija koja štuje tradiciju
45,00 kn190,00 kn
Spoj Terana i voćne rakije
45,00 kn190,00 kn
Nježni mediteranski spoj
45,00 kn190,00 kn
Ljekoviti liker posebnog okusa
45,00 kn190,00 kn
Liker iz srca Mediterana
45,00 kn190,00 kn