Slide toggle

Dobrodošli :)

Proizvodi s pričom su jedinstveni, pomno odabrani proizvodi koji predstavljaju najbolje što Hrvatska nudi.

Jednostavno odaberite što Vam se sviđa, saznajte više i naručite, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo

Imate pitanja?

Ponedjeljak - petak: 09:00-17:00 / Subota: 09:00-12:00 Ivana Gundulića 2, Varaždin, Hrvatska +385 42 232 968 prodaja@odisea-travel.com

Gospođica kavica

Kratki opis

Kava elegantne kreme i intenzivna okusa pržena u Hrvatskoj

Gospođica kavica nam dolazi iz Brazila, zemlje sambe, karnevala, nogometa i naravno - kave. Uzgaja se na 850 - 1250 m nadmorske visine u regiji Cerrado poznatoj po iznimnoj kvaliteti zrna kave. Svjetlije do srednje pržena kava daje nijansirane egzotičnije okuse, ali je uravnoteženija i pristupačnija te je idealna za pripremu ovog omiljenog napitka u savršenoj šalici Espressa ili Cappuccina bilo da je pripremate kod kuće ili na poslu. Odražavaju je note karamele i meda, a u kombinaciji s tradicionalnim hrvatskim paprenjakom užitak će biti potpun.

Detalji

  • Sastav: 150 g kave u natur ambalaži
  • Područje izrade: Središnja Hrvatska
  • Status: Na zalihi u webshopu
  • Pogledaj u webshopu

Moguće opcije kod naručivanja

  • 150 g u zrnu
  • 150 g turske kave

Brazil, velesila u nogometu ili ipak možda kave?

Svi znamo da je Brazil velesila u nogometu, ali jeste li znali da je i daleko najveći proizvođač kave na svijetu? Čak 40% svjetske proizvodnje dolazi iz Brazila, a najpoznatija je Arabica. Raste na drveću kao crvena bobica nalik trešnji, a zapravo je voće čiji plod sadrži dva zrna kave.

Gospođica kavica je također Arabica, specijalitetna kava iz Brazilske regije Cerrado poznate po najvišim ocjenama kvalitete za kavu. Odražavaju je note karamele i meda, a odlično se uklopiti u savršenoj šalici kave bilo da se pripremi kod kuće ili na poslu.

Finci najveći kavopije, a gdje smo mi?

Hladna klima, duge noći i ograničenja u točenju alkohola vjerojatno su razlog tome da su Skandinavci najveće kavopije na svijetu. Najviše je popiju Finci, čak 12 kg po glavi stanovnika godišnje. Hrvati su na svjetskoj karti kave na 20. mjestu s upola manjom potrošnjom od 6 kg po stanovniku godišnje.

Kava je zdrava ili možda nije?

Konzumacija kave ima brojne pozitivne učinke na organizam, naravno u umjerenim dozama, jer nam kofein podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju i drži nas budnim. Jeste li znali da kava sadrži barem 300 drugih aktivnih sastojaka pa čak i niacin, poznatiji kao vitamin B3, no da bi zadovoljili dnevnu potrebu za niacinom, morali biste popiti 15 šalica kave, što koliko god volimo kavu nikako ne preporučamo 🙂

Na benzinsku po kavu, za sebe ili možda za auto?

Ljude pokreće kava, ali jeste li znali da kava može služiti i kao gorivo za automobile? Naime, Britanski znanstvenici su 2011. godine stvorili vozilo kojeg pokreće kava, a s brzinom od 96 km/h najbrže je vozilo pogonjeno biološkim gorivom. Možda ćemo jednog dana popiti šalicu kave s našim limenim ljubimcem.

Kava piće siromašnih? Razmislite ponovno.

Iako je zbog svoje dostupnosti i cijene piju dvije od tri osobe na svijetu, najskuplja šalica kave je Kopi Luwaka koja se dobiva na način da se zrna posebno probrane kave prođu kroz probavni trakt životinje slične mački, tzv. azijskog cibeta. Ovaj egzotični napitak se proizvodi u iznimno malim količinama stoga i ne čudi cijena od 500 kn po šalici.

Ne treba vam Kopi Luwaka, a ni dubok džep da bi popili kvalitetnu kavu, dovoljno je odabrati jednu (ili sve) iz naše ponude i vrhunska kava može biti i u vašoj šalici 🙂