Slide toggle

Dobrodošli :)

Proizvodi s pričom su jedinstveni, pomno odabrani proizvodi koji predstavljaju najbolje što Hrvatska nudi.

Jednostavno odaberite što Vam se sviđa, saznajte više i naručite, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo

Imate pitanja?

Ponedjeljak - petak: 09:00-17:00 / Subota: 09:00-12:00 Ivana Gundulića 2, Varaždin, Hrvatska +385 42 232 968 prodaja@odisea-travel.com

Paprenjaci – umjetnička remek-djela

Kratki opis

BITE ART su jedinstveni umjetnički keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić, kao dio autorskog projekta “Edible art”, s ciljem promocije Hrvatske jednim dojmljivim proizvodom. To su tradicionalni keksi uzdignuti na novu razinu – obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela i transformirani u interaktivni suvenir koji angažira osjetila i dira u srce. Proizvod koji umjetnost nudi svima koji su dovoljno hrabri da zagrizu. Kolekcije BITE ART predstavljaju odabrane hrvatske umjetnike mlađe generacije kao što su Ana Kolega te remek djela naših čuvenih slikara Ivana Rabuzina, Ivana Večenaja i Vlahe Bukovca.    

Detalji

  • Proizvođač: Bite Art "Edible Art"
  • Sastav: Kolekcija od 4 paprenjaka
  • Područje izrade: Središnja Hrvatska
  • Status: Na zalihi u webshopu

Moguće opcije kod naručivanja

  • Kolekcija 4 paprenjaka - Ivan Večenaj
  • Kolekcija 4 paprenjaka - Vlaho Bukovac
  • Kolekcija 4 paprenjaka - Ivan Rabuzin
  • Kolekcija 4 paprenjaka - Ana Kolega

Ana Kolega poziva na putovanje u Dalmaciju iz nekih prošlih vremena: u sjećanje koje pršti bojama, nakrcano slikama veselih brodića, mornara u prugastim majicama, strpljivih nevjesta i oproštajnih poljubaca koji se udjeljuju na sve strane. Njeni slikopisi podsjećaju na stare melodrame – ništa čudno za okorjelu romantičarku i pasioniranu plesačicu tanga kao što je Ana.

Ivan Večenaj – je svojim krhkim uljima na staklu slavio jednostavnu idilu seoskog života. Na pejzažima s prikazima pitomih sela i melankolično maglovitih obala rijeke često vizualno dominira zmajoliki pijetao: životinja iz narodne predaje Prekodravlja i umjetnički zaštitni znak Večenaja, jednog od glavnih protagonista hrvatske naive.

Ivan Rabuzin sve je samo ne – naivac; njegovi pejzaži koji se šire platnom kao vatromet, snažni no istovremeno tako nježnih tonaliteta, uvijek nas uspijevaju ponovo iznenaditi beskonačnim varijacijama jednog te istog motiva. Tek istinski majstor, a to je razlog njegove obljubljenosti kod Japanaca, mogao je stvarati djela tako varljivo jednostavna, a istovremeno tako složena!

Vlaho Bukovac – tek usputni pogled na njegova platna i čudesno smo prenešeni u drugo vrijeme, druge prostore: čujemo dječje glasove i šuštanje svile, osjećamo mirise starinskog parfema, zrelog voća i divljih ruža, i gotovo zažmirimo pred zasljepljujućim sjajem vedrog sunčanog dana…baš zbog toga mnogi ga smatraju najvećim hrvatskim slikarem u povijesti.

Povezani proizvodi