Slide toggle

Dobrodošli :)

Proizvodi s pričom su jedinstveni, pomno odabrani proizvodi koji predstavljaju najbolje što Hrvatska nudi.

Jednostavno odaberite što Vam se sviđa, saznajte više i naručite, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo

Imate pitanja?

Ponedjeljak - petak: 09:00-17:00 / Subota: 09:00-12:00 Ivana Gundulića 2, Varaždin, Hrvatska +385 42 232 968 prodaja@odisea-travel.com

Paprenjak & magnet – umjetnička poslastica

Tradicionalni keksi uzdignuti na novu razinu – obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela i transformirani u interaktivni suvenir

Kratki opis

Zagrizite umjetnost

BITE ART su jedinstveni umjetnički keksi nastali kao dio autorskog projekta "Edible art". U pakiranjima samo odabranih hrvatskih umjetnika pronaći ćete umjetnički paprenjak i magnete s vizualom paprenjaka kojeg ste maločas pojeli. Nakon konzumacije tako ostaje magnet koji funkcionira kao atraktivan dio nečijeg interijera, uspomena s putovanja ili dragi poklon. Bite art poklonite nekome tko je zaljubljen u umjetnost ili samome sebi, samo postavite si pitanje - jeste li dovoljno hrabri da zagrizete umjetnost? :)

Detalji

  • Proizvođač: BITE ART
  • Sastav: Paprenjak i suvenir (magnet)
  • Područje izrade: Središnja Hrvatska
  • Status: Na zalihi u webshopu

Moguće opcije kod naručivanja

  • Paprenjak & magnet - Ana Kolega
  • Paprenjak & magnet - Ana Kolega "Love edition"
  • Paprenjak & magnet - Ivan Rabuzin
  • Paprenjak & magnet - Vlaho Bukovac
  • Paprenjak & magnet - OKO
  • Paprenjak & magnet - Baltazar

Što je BITE ART?

BITE ART su jedinstveni umjetnički keksi koje je kreirala umjetnica Ana Šerić, kao dio autorskog projekta “Edible art”, s ciljem promocije Hrvatske jednim dojmljivim proizvodom.

Kolekcije BITE ART predstavljaju odabrane hrvatske umjetnike mlađe generacije kao što su Ana Kolega i OKO te remek djela naših čuvenih slikara Ivana Rabuzina i Vlahe Bukovca.

To su tradicionalni keksi uzdignuti na novu razinu – obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela i transformirani u interaktivni suvenir koji angažira osjetila i dira u srce.

Koji BITE ART odabrati?

Ana Kolega poziva na putovanje u Dalmaciju iz nekih prošlih vremena: u sjećanje koje pršti bojama, nakrcano slikama veselih brodića, mornara u prugastim majicama, strpljivih nevjesta i oproštajnih poljubaca koji se udjeljuju na sve strane. Njeni slikopisi podsjećaju na stare melodrame – ništa čudno za okorjelu romantičarku i pasioniranu plesačicu tanga kao što je Ana.

BITE ART je zaljubljen u umjetnost, ali i u ljubav. Zato smo na krilima ljubavi dizajnirali posebno izdanje koje vas vodi u začarani svijet romantične Ane Kolega i podsjeća na osjećaj prema kojem su se svi veliki umjetnici odnosili s dužnim poštovanjem.

Njeni slikopisi podsjećaju na stare melodrame – ništa čudno za okorjelu romantičarku i pasioniranu plesačicu tanga kao što je Ana.

Ivan Rabuzin sve je samo ne – naivac; njegovi pejzaži koji se šire platnom kao vatromet, snažni no istovremeno tako nježnih tonaliteta, uvijek nas uspijevaju ponovo iznenaditi beskonačnim varijacijama jednog te istog motiva. Tek istinski majstor, a to je razlog njegove obljubljenosti kod Japanaca, mogao je stvarati djela tako varljivo jednostavna, a istovremeno tako složena!

OKO je umjetnica koja kombinira razne urbane i ulične tehnike izražavanja. Iako je vrlo vješta crtačica – pogledajte samo njene virtuozno izvedene nadrealističke portrete – dobro se osjeća i u disciplinama umjetničkih instalacija i performansa. Tajanstvena i samozatajna, OKO uvijek nalazi način da iznenadi naša osjetila.

Vlaho Bukovac – tek usputni pogled na njegova platna i čudesno smo prenešeni u drugo vrijeme, druge prostore: čujemo dječje glasove i šuštanje svile, osjećamo mirise starinskog parfema, zrelog voća i divljih ruža, i gotovo zažmirimo pred zasljepljujućim sjajem vedrog sunčanog dana…baš zbog toga mnogi ga smatraju najvećim hrvatskim slikarem u povijesti.

Simpatičan lik profesora Baltazara, iz istoimenog hrvatskog serijala produciranog u Zagrebačkoj školi animiranog filma u razdoblju od 1967. do 1978. godine., osvojio je srca gledatelja diljem svijeta. Profesor Baltazar je dobroćudni znanstvenik koji uz pomoć čarobnog stroja, mnogo dobre volje i pozitivne energije, rješava probleme svojih sugrađana.

Bez obzira koji odabrali, BITE ART  je proizvod koji umjetnost nudi svima koji su dovoljno hrabri da ga zagrizu.

Povezani proizvodi